Skip to main content

Veel üks katkend romaanist "Kendra, hangi endale elu"

„Mida see eit tahab? Täitsa napakas,“ itsitas Merlyn Manna la Roosas lattet rüübates.
„Mis Kendra arvab, et sul võiks olla mingi huvi tema vastu, et ta raevutseb seal väljakul?“
Merlyn plaksutas oma 3D-ripsmeid ja pühkis valged salgud turtsudes näo eest kõrvale.
Tüütu!
Baaris oli hämar, ehkki õhtu alles noor, Sven oli Kirsikale midagi kokku seletanud ja naine ei jaksanud meest kahtlustada. Sven võttis lonkshaaval ettevaatlikult Corona õlut, pikk õhtu oli ees ja Sven teadis, et purjus peaga pole tast eriti asja. Merlyni sõbranna kodu on täna tühi, ta oli lubanud käia kalu toitmas ja pärast söömist oli plaan seal pisut aega veeta. Sven ei kiirustanud Merlyni tagant, ta oli pikast tööpäevast väljakul üsna rammestunud, õlu aitas taastuda, B-vitamiin ja mineraalid, samas oli Corona lahja ja seda võis julgelt juua, kartmata purjujäämist ja äpardusi voodis.
Merlyn vaatas teisi ja näitas ennast, ta ei pääsenud välja liiga tihti ja nüüd nautis ta olukorda täiel rinnal. Buduaari turult hangitud kitsad teksad ja madalad ratsasaapad istusid naise jalas otsekui valatult. Avar topp ei püüdnudki midagi varjata. Kehasse investeeritud tuhanded tuli töös hoida ja seda Merlyn oskas! No vaadake, missugune ma välja näen ja milline mees mul täna käes on! Tehke järgi või makske kinni, rääkis Merlyni kehakeel. Baarileti kohal olevast telekast käis „Padjaklubi.“ Merlyni lemmiktegelane oli Grete, klassikaline blond seksinukk. Just temale tahtis Merlyn sarnaneda, hiljuti oli ka Grete lasknud panna suuremad rinnad ja uhkeldas nendega meedias. Võib-olla peaks samuti vahetama D-d F-korvi vastu, mõtiskles Merlyn. Mis Sven arvab, peaks küsima, kas ta tahaks suuremaid rindu.
„Sven, too veel lattet! Ja pane hästi palju suhkrut, viis lusikatäit kuhjaga.“
Sven ajas end aeglaselt püsti, loivas baarileti juurde ning tellis latte. Ta nautis Merlyni muretut seltskonda, ehkki oli pikast päevast väsinud. Kaks naist pluss suhtlus teiste klientidega polnud lõpuks naljaasi. Mees ei pidanud Merlyniga õnneks pingutama, rääkida polnud suurt midagi, paar sõna tühjast-tähjast. Vahel oli Svenil tunne, nagu nad oleks nad olnud koos aastaid. Ta ei vaevanud ka pead, kuhu see kõik viib, talle meeldis olla siin ja praegu, talle meeldis Merlyni keha ja see oli siin, käte siruulatuses. Vahet polnud, neil oli hea.
Merlyni ainus mure oli, et jutud Kendra imelikust käitumisest Sveni trennides hakkavad levima, lõpuks on tal ju suur tutvusringkond, keegi kuskil viib otsad kokku ning asi läheb suure kella külge. Merlyn tõesti ei tahtnud, et Sveni naine asjast kuulda saab. Rikub kõik ära! Tema oma mees Andres oli muidugi ka probleem, aga väike kooselutüdimus valdas tedagi ning nad olid vaikimisi teineteist vabaks andnud. Andres suhtles meelsasti teiste naistega ning oli leppinud, et Merlyni elus oli tennisetrennidel üha tähtsam osa. Neil olid ühised lapsed, ühine majapidamine ja vabadus. Andres toetas Merlyni investeeringuid kehasse, maksis kinni iluprotseduurid, lõikused ja tennisetrennid, lõpuks oli naine paberite järgi tema omand ja kapital.
Andres oli taustalt maadleja ja Merlyn nautis jõulist seksi temaga, mees unustas end vahel ära, et pole maadlusmatil -- ja Merlyn lausa kiljus ta karuhaardes. Sven oli hoopis romantilisem ja õrnem, võis ka niisama silma vaadata. Vahel oli Sven nii romantiline, et ajas Merlyni naerma. Saatis omakirjutatud luuletusi, oeh… Erinevad mehed täiendasid nii teineteist Merlyni intiimmenüüs, mis oli alati olnud rikkalik. Ta meeldis meestele ja mehed meeldisid talle väga. Kuni Sven elab oma naisega, ei olnud Merlynil plaanis jätta ka Andrest, või õieti, tal polnud teda plaanis jätta ka siis, kui Sven oma Kirsika maha jätaks. Vastupidi, see oleks olnud väga tüütu. Praegu oli Sven pestud ja toidetud, olme eest kanti hoolt ning naise päralt oli puhanud mees, kes otsis seiklusi ja püüdis anda oma parimat. Mida veel tahta?
Järele mõeldes teadis Merlyn hästi, et sõltub oma mehest ja tema sissetulekutest täielikult ning kahe lapsega uut ülalpidajat leida oli isegi tema välimusega teatav risk. Sven oli ilus ja kirglik, aga tema rahakoti paksus olenes igapäevasest palgateenimisest. See tekitas Merlynis kõhklusi. Praegu oli neil hea tennis ja hea seks, ok, võib-olla isegi armastus, aga ööklubides vaatas naine ringi endise pilguga. Ta teadis, et Sven ei ole tema võimete lagi ega karjääri tippsaavutus.
Ka Sveni ei seganud Andrese olemasolu, pigem vastupidi, talle meeldis, et Merlyn oli Andrese poolt kinni makstud, Svenil polnud kuskilt võtta selliseid summasid, mis Merlyni elustiili jätkamiseks vaja oleks olnud. Naine oli talle lubanud, et Andrest vahetult enne nende kohtumist endale ligi ei lase ja Sven uskus, et Merlyn oma lubadust ka pidas. Aga tegelikult polnud ka vahet, mõnikord lõhnas Merlyn teise mehe järgi. See vihastas Sveni, nii et pilt kadus eest, aga pani ta veelgi rohkem pingutama, ta tahtis olla parim isane ja kohe, nii et Merlyni keha saaks aru ja jätaks igaveseks ajaks meelde, mis hea on.
Sven võttis veel ühe Corona. Baar täitus tasapisi rahvast, siin käis trendikas rahvas tuju loomas, et edasi ööklubidesse siirduda. Siin oli hea vaib, parimad tshikid käisid ennast näitamas, oli millest valida.
Taustal mängis vaikselt Hurts: „Wrap your wings around my body…“, Merlyn kuulas ja ümises vaikselt kaasa, õõtsutades ennast küljelt küljele. Hurtsi suured tunded ja draama sobis nende suhtesse, nende koosolemist ei varjutanud argiaskeldused, kes käib poes ja kes viib prügi välja. Merlyn jumaldas Hurtsi, nende muusika oli täpselt tema maailm. Kui nad Sveniga tema valges Audis seksisid, pani ta sageli mängima Hurtsi.
Sven vaatas Merlyni, kes oli silmnähtavalt rahul ja õnnelik: sulle meeldib siin istuda ja ennast näidata, ma saan aru, aga kui hakkaks juba minema? Mees ei viitsinud ka liiga palju raha ja aega kulutada, kui eesmärk teada ja käeulatuses. Kalad toita, kerge muretu üldfüüsiline fitness trenn Merlynile ja koju magama. Kirsika oli paar sõnumit saatnud, poest vaja läbi käia. Õnneks on Selver lahti 23ni.
Ja mida see Merlyn selle Kendra pärast nüüd niimoodi muretseb? On endale alles probleemi loonud.
Sven naeratas leebelt, jah, Kendra oli tubli õpilane, hea klient ja arenes täitsa viisaka tempoga. Kliendid tulevad ja lähevad, aga mõnega tekib hea kontakt. Püüdlikke harrastajaid on hea õpetada, isegi huvitav jälgida nende arengut. Mnjah, Kendra nägi täitsa hea välja, aga vaatamata väiksele silmategemisele polnud nende vahel midagi. Sven hoidis vanemaid naisi osavalt õnge otsas, püsikliente ja raha kallimatest eratrennidest oli vaja. Sven suhtles Kendraga vilunult, tantsis paar tantsu klubi üritustel, kutsus ta paar korda golfi mängima, aga kõik jäi tavalise kliendisuhte raamidesse. Väike kesköine chat kuulus hea suhte hoidmise võtete hulka. Vanema naise tähelepanu oli talle meelitav, liiatigi oli Kendra üsna tuntud avaliku elu tegelane. Miks mitte sellist oma kliendina pidada, hea kuskil mainida.
Sven mõistis Merlyni muret teiste naisõpilaste pärast mõnes mõttes. Treeneri ja õpilase suhe on tennises väga personaalne, pole ka ebatavaline, et pealtnäha ebaloogiline suhe areneb millekski enamaks, rõõmustades nii asjaosalisi kui ka spordisõpru.
Tennises on isiklik touch ikka imet teinud, käivitab inimese varjatud energiavarud. Armastav inimene, eriti naine põleb nagu rakett õhku tõustes ja seda on äge vaadata, teadis Sven oma rikkalikust elukogemusest. Ta oli palju naisi treeninud ja nad olid talle tänulikud emotsionaalse ja vahel ka kehalise pühendumise eest.
On ju teada, et treeneri ja õpilase suhe võib viia tippu ka profid. Kaia Kanepi kõrgaeg tennises oli siis, kui teda sidus treeneriga kuuldavasti isiklik vahekord, Serena Williams ammutas pauerit oma suhtest treeneriga. Jah, need olid küll profid, seal oli kirel teine kaal ja hind, harrastajatasemel käis väike flirt ja suhted tenniseväljakul lihtsalt igapäevase elu juurde. Sven oli isegi üllatunud, kui raskelt naised vahel tema suhtemänge üle elasid. Milleks? Elus on niigi probleeme.
„Ei saa aru, mis Kendral viga on,“ pomises Sven Merlynile vastuseks. „Küll rahuneb maha. Ja sel pole mitte mingit tähtsust,“ heitis Sven Merlynile sügava tumeda pilgu. Merlyn naeratas.
Kendra oli tugev ja Merlyn oli tugev. Sveni erutas arusaamine konfliktist, mille keskmeks ta oli, aga ta kalkuleeris, et mingit suuremat jama Kendra ei korralda. Merlyni osas lasi ta asjadel areneda, ei teadnud isegi veel kuhu ja hetkel oli seis selline, et mõistusega ei saanud olukorda enam kontrollida ja ta ei tahtnudki seda. Hormoonid möllasid ja elu maitses täiega.
Merlyn teadis, Svenil naisi jätkub ning see, et nad hetkel koos on, polnud mingi garantii, et kuskil mingi teine liin ei tiksuks. Merlyn tahtis ise kontrollida nende suhet, teda häiris põhimõtteliselt ka Sveni iga tihedam õpilase-treeneri suhe. Talle ei meeldinud Sveni jagada isegi tenniseväljakul. Mees oli tal praegu peos, aga tal tuli silm peal hoida, et keegi teine jaole ei saaks. Mis edasi saab, polnud oluline, aga praegu oli tema aeg. Merlyni arvates andis Sven naistele liiga kergesti järele, viskus seiklustesse muretult. Vahel käis isegi siis telefonis messengeri kontrollimas, kui Merlyn trennis oli! Kelle teateid ta ometi vaatas?Klientide?!?
Sven teadis oma väärtust. Talle meeldis türgi seriaal „Sajandi armastus“, sealsed suhted. Mees oli „Sajandi armastuses“ kõige keskpunkt ja armastavad naised teadsid oma kohta. Nad küll vihkasid teineteist ja punusid intriige, aga lõppude lõpuks kannatasid kõik välja ja isegi oskasid olla õnnelikud, nautides neid privileege, mida suhe võimsa mehega andis. Isegi kui oldi vaid üks mitmest suhtest, pani see naised pingutama ja ennast maksma panna. Svenile meeldisid naised, kui need enda eest võitlesid, ka tenniseväljakul. Üle kõige aga meeldis talle nende türgi ülikute olukord, kelle juures naised käisid oma tundeid avaldamas ja tema armastust palumas. Selline mees tahtis Sven olla! Tumedavereline ja pisut kongus ninaga, oleks ta isegi suurepäraselt sobinud „Sajandi armastuse“ näitlejaansamblisse. Oleks naistele sügavalt silma vaadanud ja kuulanud nende tundepuhanguid sirge seljaga, neile heatahtlikult ülalt alla vaadates, isaliku üleoleku ja suurusega. Oleks lohutanud ja pakkunud kindlustunnet.
Miks ei võiks meilgi kehtida ametlik polügaamia, mitmenaisepidamine, teeks asjad oluliselt lihtsamaks, mõtles Sven. Ta teadis, et ta on võimeline armastama mitut naist korraga ja päriselt, ilma naljata. Tal oli lõppude lõpuks suur ja hea süda. Läbi ajaloo on islamimaades haaremid olnud ja elu on edasi läinud, küllap on naiste ja meeste psüühikas midagi väga erinevat, et üks mees saab karja naistega hakkama. Naised lepivad teineteise olemasoluga ja jagavad mehega seotud kohustusi, tehes niimoodi ka oma elu lihtsamaks.
Isegi Eesti juhtiv meestearst Margus Punab kirjutas, et polügaamia võiks Eestis olla seaduslik, sest tegelikus elus on paljudel eesti meestel paralleelselt lastega pered mitme naisega. Tippmehed saavad hakkama, naiste emotsionaalsed ja materiaalsed vajadused on rahuldatud. Kui on vähe häid mehi ja palju naisi? Suhted on kontrolli all ja kõik on õnnelikud, oleks vähem ükskuid õnnetuid naisi, teadis Sven omast kogemusest.

Comments

Popular posts from this blog

Minu aasta 2023, mõned märkmed

 Vaatan, et 2023 pole ma kirjutanud ühtegi blogipostitust! Ja avaldanud olen ainult ühe ajaleheartikli "Barbie" filmist Eesti Ekspressis ja lisaks Postimehes ühe ülevaate arvamusfestivali Fenno-Ugria paneelarutelu taustaks (mida ka vedasin). Töörohkemat aastat annab meenutada ja seepärast ajakirjanduslikult kirjutada pole jõudnudki. Töökoormus meenutab 1990ndaid, kui tegin Eesti Ekspressi Areeni, ilmutasin ühiskondlikku aktiivsust ja olin samaaegselt magistrantuuris! Töönarkomaani jaoks muidugi ongi töötamine  loomulik olek, ei kurda.  Nii et 2023 oli väga tore ja tulemustele orienteeritud aasta, vaatamata ajaleheartiklite nappusele! 2023 tähistab minu jaoks tegelikult väikest karjääripööret. Avan  tausta: suurest poliitikast ehk riigikogust kukkusin rahva tahtel teatavasti 2019 välja, järgnevad koroona-aastad jätkasin õpetamist Tallinna ülikoolis, lisaks olin soolise palgalõhe vähendamise projekti (REGE) kommunikatsioonijuht (akadeemilise töö koroona-aastatel varjutas küll p

Eesti kultuur on alati olnud „multikultuur“. Intervjuu vastused ajakirjale Kulttuurivihkot jaanuar 2019. Ilmumas. Küsimused Maarit Haataja

Kuidas näeb välja 101-aastane Eesti kultuur tulevikus? Eesti kultuur jääb ka tulevikus omanäoliseks, ma arvan, ehkki globaalsed mõjud on üha rohkem tunda. Eesti kultuur on alati olnud mitmekesine „multikultuur“, sest meil on siin ajaloo vältel alati elanud erinevaid rahvusi. Minevikust on meil baltisaksa pärand, 20.sajandist nõukogude pärand. Vene vähemuse kultuuril on ikka olnud koht Eestis. Eesti kultuur on segu, kameeleon, mis muudab oma värve kiiresti, vastavalt trendidele ja moevooludele. Tal on siiski tuum, mida iseloomustab depressiivsus, must huumor, mõnevõrra head maitset ja ka tahumatust, toorust. Meie kultuur on pisut pehmem oma mentaliteedilt kui soome kultuur, ta on palju tagasihoidlikum kui vene kultuur. Tal on palju ühist läti kultuuriga, ehkki me võib-olla ei tunnista seda endale meelsasti. Popmuusikas on eelpool nimetatud tendentsid kõige huvitavamad. Täna on meil näiteks hea eesti rap -muusika, artistid nagu Arop, Nublu, Reket jt. Nõukogude pärandit kasu

Kuidas muuta sooline võrdõiguslikkus inimestele arusaadavaks ja enesestmõistetavaks argipäeva osaks? Debatt sotsiaalministeeriumis, 13.12.2022

Sotsiaalministeeriumi "Soolise võrdõiguslikkuse monitooringu" esitluse puhul 13.12 j uhtisin debatti, kuidas muuta abstraktne ja kohati kauge sooline võrdõiguslikkus inimestele arusaadavaks ja enesestmõistetavaks argipäeva osaks, et see seostuks inimeste endi tajutud sooga seotud probleemidega nagu palgavaesus, palgalõhe, lähisuhtevägivald, hoolduskoormus. Tänud, asekantsler Hanna Vseviov, Müürileht peatoimetaja Aleksander Tsapov, käitumisteaduste ekspert Heidi Reinson, Taskufeministi sisulooja Greta Roosaar ja haridusteadlane, HTM nõunik Mare Oja elava vestluse eest. Eelnevalt tutvustasid sotsioloogid Jaanika Hämmal ja Marianne Meiorg värsket soolise võrdõiguslikkuse monitooringut. Tänud Grete Kaju, Agnes Einmann ja sotsiaalministeerium korraldamast! Vaata üritust:  https://youtu.be/xXXAVo_o_uY